Цитат(4ista4 @ May 8 2012, 09:31 PM)

Колеги смятам,че най голямата простотия е да убиеш майката като ти идва сурия и имаш възможност,за преценка.В ловната ни практика битува мнение "утрепай майката и приплодите после са лесни".Да ама не,според мен майките са извора на лова на дива свиня в БГ.Адмирации за дружиние налагащи санкции,за отстрел на свине майки.Време е да променим мисленето,око не съм аз другата дружина ше я утрепе.Дайте мнение.
Скоро четох един стар брой на някое от ловните списания , статията беше за дивите свине там където са напаст и създават проблеми . Интересното в случая беше, че смятат младите женски прасета за по опасни в смисъл на увеличаващата се популация . Препоръчваха преоритетно тяхният отстрел за да ограничат разрастващата се бройка .
- В случай, че имаш възможност за преценка ако видиш сурията да , но това ми се струва доста рядка възможност, предвид силно пресечените и залесени терени, в които се ловува .
- В случаите, когато си гостенин спазваш инструкциите
- Има ситоации, когато цял сезон дружинката няма слука и хората са така изнервени, че нямат озъптяване
Аз лично си мисля, че повече прасета се похабяват ранени от съчми ,умиращи бавно и мъчително и изяждани в последствие от чакалите.......